PTS innovationstävling – Begriplighet och interaktion

Jisses, känner mig verkligen hedrad, jag är tillfrågad om jag vill sitta med i Expertrådet för Post- och Telestyrelsens (PTS) innovationstävling – Begriplighet och interaktion

Visserligen innebär det att jag inte själv kan vara med och tävla, men det kommer fler tävlingar 🙂

Jag ser verkligen fram emot att ta del av alla bidrag, tydligen sker Expertrådets urvalsprocess ungefär som på Draknästet 🙂

”Den 4 maj startade PTS en ny tävling inom Innovation för alla. De vinnande projekten har möjlighet att få upp till cirka 1 850 000 kronor.”

”Temat denna gång är Begriplighet och interaktion – kommunikationslösningar för personer med kognitiva funktionsnedsättningar.”

”PTS söker i denna tävling projektförslag som kan öka den digitala delaktigheten för personer med någon typ av kognitiv nedsättning. Ansök senast 13 juni. En förutsättning är att sökanden har en F-skattsedel.”

”Begreppet kognition kommer från det latinska ordet ”cognoscere”, som betyder att lära. En kognitiv nedsättning kan yttra sig på många sätt. Man kan ha svårt att planera, minnesproblem, koncentrationssvårigheter eller brister i språkförståelsen.”

En reaktion på “PTS innovationstävling – Begriplighet och interaktion

  1. Pingback: Jenny & Nippe i “Draknästet” | Minipolitik

Kommentarer inaktiverade.