Idag blev jag synligt autistisk!

Jag brukar sällan gnälla, men idag har jag haft en skitjobbig dag, faktiskt en av de jobbigaste på flera år. Jag som brukar kunna hantera de flesta situationer, eller åtminstone ge sken av att kunna göra det, men på eftermiddagen idag, när ”bägaren rann över”, blev min autism väldigt påtaglig och synlig! Varför? Några av anledningarna är:

  • Missförstånd, gång på gång (även med personer som vet hur de borde bemöta mig)
  • Jag fick besked förra veckan om att min boendestödsperson (som känner mig och mina barn sedan 11 år) ersätts av en ny person inom två veckor, det knäckte mig då, men att jag dessutom idag fick beskedet att torsdagseftermiddagarna, som jag haft som trygg rutin sen 1½ år med min boendestödsperson, kommer att ändras till en annan veckodag, tja, det kommer påverka mig ända till sommaren. Jag har faktiskt barn, ett företag och ideella åtaganden som gör att jag kommer få avboka kommande boendestödstider frekvent under våren. Jag har faktiskt medvetet lagt styrelsemöten,uppdrag, föreläsningar, konsultationer mm, på andra dagar än torsdagar när jag kunnat påverka!
  • Jag har dessutom samverkat och agerat på händelser inom områden där det ännu inte finns riktlinjer och policys (intressant, men energikrävande)
  • Betalt räkningar (alltid deprimerande)
  • Dessutom har jag haft tvättstugan idag

Livet känns verkligen bakvänt och konstigt just nu, spelar ingen roll hur bra jag är på vissa områden, så faller jag rejält på andra.

DSCF2004

Bilden togs av mig ”backstage” under pausen på föreläsningen i Trollhättan för två veckor sen. Det var verkligen bakvänt att se publiken genom duken! (titta noga så ser du!)

Tack för att du läste ända hit.

/Jenny