Trollkarlen från Oz med Glada Hudik-teatern

Trollkarlen från Oz är väl en fantastisk historia som passar perfekt för Glada Hudik-teatern. En berättelse om de som inte riktigt passar in, men som ändå har så mycket att tillföra. Det passar väl utmärkt för en teaterensemble som i sin målsättning säger att: ”Vårt uppdrag är att förändra hela världens sätt att tänka, se och förhålla sig till utvecklingsstörda.”

image

Igår kväll var jag och såg föreställningen på Cirkus i Stockholm. Det var den sista föreställningen i en turné som teatersällskapet från Hudiksvall kört under hela 2014. Ett teatersällskap bestående av fantastiska individer som kanske i vanliga fall räknats ut, inte setts som personer som kunde lära sig något och aldrig fått en chans.

Ambassadörer för mångfald

Jag tycker att Glada Hudik-teatern gör en strålande insats som ambassadörer för mångfald! Det behöver inte vara torrt och tråkigt, föreläsningar och rapporter för att visa på att alla ska vara delaktiga. Det går att göra det med glädje, skratt och en himla massa gott humör!

Jag tycker de lyckas bra med sin vision. Var och en av dem är en trollkarl som förändrar andra. När den fullsatta föreställningen var slut kände jag mig glad och lycklig och gick därifrån varm i hjärtat med nytt hopp om att det finns plats för alla!