Fixarservice från kommunen

Att få det fint till helgerna är inte alltid så lätt när man man inte är bäst i världen på att organisera. I höstas flyttade jag och familjen till en ny lägenhet och större delen av hösten har vi levt i kartonger. Kändes ju inte så kul att fira jul och nyår i det kaoset 🙁

Men nu är det fint hemma hos mig!

Fixarservice

Men så fick jag veta att i kommunen finns något som heter fixarservice. Det finns i de flesta kommuner för dem som är äldre, så att de kan få extra hjälp med t ex att sätta upp gardiner och tavlor, flytta enklare möbler, byta glödlampor osv. Tjänsten är gratis, men man står själv för material.

Det visade sig dock att i min kommun, Haninge, kan även den som har ett funktionshinder och insatser från LSS få speciell hjälp via socialpsykiatrin. Eftersom jag har boendestöd kunde jag få det. Jag blev jätteglad och välkomnade Bernt och hans medarbetare med öppna armar. De kom och hjälpte mig att montera upp bokhyllor, sätta upp tavlor på väggen och ställa saker på plats.

20141203_103945    20141203_103834

Det kan skilja sig mellan olika kommuner om de erbjuder detta även till yngre, men har du insatser från LSS och behov av extra hjälp tycker jag verkligen att du ska kolla. Det har varit guld värt för mig att få de här bussiga grabbarnas hjälp!