AD/HD² (cognitive system overload)

När jag har mycket omkring mig blir det lite rörigt i huvudet. Just nu är det väldigt rörigt…

Jag brukar kalla det AD/HD² eller mer beskrivande ”cognitive system overload”.

Jennys hjärna röda trådar (3)

När man uppmanar mig att följa den röda tråden bör man vara medveten om att det är så här det ser ut för mig. Det är som ett garn-nystan som någon klippt sönder med en sax, vilket innebär att jag har många korta trådar att följa, simultant!

Just nu är det väldigt många isärklippta röda trådar som skvalpar omkring i min hjärna. Jag har precis avslutat en väldigt intensiv period där jag jobbat mycket med PTS innovationstävling (där jag satt i expertrådet), jag har en hel del privat som behöver lösas, jag planerar för att mitt personliga biträde ska vara borta några veckor, jag planerar för två mässor där jag ska vara med och i ett företag är det alltid något administrativt som måste fixas…Dessutom har jag en trasig fot som gör ont. Sen som en blixt från klar himmel fick jag en förfrågan från TV4 Nyhetsmorgon om jag ville komma som kognitiv expert och prata om ADHD – och sedan exploderade mitt liv (återigen): massor av kommentarer på sociala media, förfrågningar på mail och chatt, telefonen ringer, plötsligt vill någon att jag ska föreläsa. Väldigt positivt – men hjärnan blir överfull.

Lägg till en begravning av en person som stod mig nära och betydde väldigt mycket för mig, så kanske ni kan börja förstå…

De röda trådarna vill alla ha uppmärksamhet och behöver följas upp och det blir i princip omöjligt att fokusera. Och utifrån hur mycket det är just nu så får jag väl acceptera det. Som tur är har jag en hel del strategier i bakfickan som jag kan luta mig på och jag har människor omkring mig till hjälp. Men det blir ändå lite rörigt. Så om jag inte återkommit till just dig så ber jag om ursäkt – jag kommer dit så småningom. Hoppas jag. Annars får du höra av dig igen om några dagar.

Vänligen Jenny²