Tack till alla mina fantastiska Samarbetspartners!

Att återse mina Samarbetspartners på mässor, konferenser mm är så roligt, vi känner varandra väl fast vi kanske inte träffas så ofta.

I två dagar har jag varit på FKS:s (Föreningen för kognitivt stöd) Inspirationsdagar. Jag var med både som utställare och nätverkade med både deltagare, föreläsare och andra utställare.
ALLA de utställare som tidigare har stöttat min verksamhet som samarbetspartners gav mig återigen förnyat förtroende, dvs de tillhandahåller produkter, tjänster mm som jag kan testa och visa för alla som behöver det. Då kan jag rekommendera och visa dem vid mina föreläsningar eller till de som kommer till mig på konsultationer. Det finns så oerhört många smarta och bra lösningar, det gäller bara att känna till dem.

Så varmt tack till följande företag:

AbiliaComaiFlexénitaIris hjälpmedelKomikappOrdBild, UppsalaProvista och Somna. Dessutom valde två nya företag att samarbeta med mig, ErgoNova och ICAP.

Här ser du vad jag själv visade på just den här mässan.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Nu ska jag berätta mer om vad jag fått för roliga saker:

 abilia

Abilia
Abilia jobbar främst med högteknologiska kognitiva hjälpmedel, t ex minnes-, kalender- och tidshjälpmedel. Jag har bl.a. en MemoPlanner och Kvarturet och PCS bildsymboler från dem att visa.

Detta bildspel kräver JavaScript.

logga

Comai
Comai utvecklar och erbjuder  kommunikations- och kognitionshjälpmedel i smartphone och surfplatta som möjliggör självständighet och frihet i skolan, arbetslivet och vardagen. Jag gillar framför allt Premium Comai, som jag har möjlighet att visa. Anna-Karin Bergius och jag hade kontakt redan innan hennes första produkt fanns på marknaden! Hon anlitade även mig i en paneldebatt i Almedalen för ett par år sen.

 

flexenitalogga160(2)    

Flexénita 
Flexénita har flera specifika program för personer som behöver extra stöd på jobbet, till exempel förenklad närvaro- och tidsrapportering, arbetsscheman för den som jobbar på lager etc. De individanpassar också IT-lösningar och ger föreläsningar. Susanne Barkvik som driver Flexénita och jag har känt varandra i många år. Vi sitter båda i tekniska kommittén SIS-TK 493, ”Bildsymboler för många fler”, där jag sitter som representant för Autism- och Aspergerförbundet. Standardisering är jättehäftigt, det är SIS-standard som gäller i världen och numera även ISO-standarder som gäller i hela världen. Susanne kommer att skriva ett gästbloggsinlägg på min sida inom kort om vad det innebär. Jag bara ÄLSKAR Susannes visitkort!!!

Detta bildspel kräver JavaScript.

ErgoNova   

ErgoNova jobbar främst med återhämtning både fysiskt och mentalt. De har en massagestol för återhämtning och en speciell gungstol som kan ha en avslappnande och lugnande effekt för t ex personer med autism. Jag har ännu inte provat deras produkter, men under sommaren kommer jag och barnen ha denna sköna fotölj hemma i vardagsrummet. Lovar att återkomma med fett blogginlägg om det längre fram!!!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Hushållningssällskapet
Hushållningssällskapets projekt Matglad arbetar med appar för att inspirera och ge kunskap om mat och måltider. Jag vet hur besvärligt mat kan vara för många med neuropsykiatriska funktionsvariationer, så vardagstips och råd för att hitta en positiv måltidsmiljö är jätteviktigt. Jag gillar verkligen appen http://www.matglad.nu/🙂

Matgla

ny_logo  
ICAP
  jobbar med högteknologiska hjälpmedel, allt från kameror och fickminnen till läsapparater. Jag ska få prova CapturaTalk – läs- & skrivstöd för Android.

CapturaTalk

 

Iris hjälpmedel har väldigt många olika hjälpmedel, både för kognition och mera fysiska handikapp. Vi har jobbat tillsammans i många år och jag har provat många av de produkter som de säljer, till exempel Milestone, timglas med mera. Kommer du till mässan Leva och Fungera i Göteborg kommer jag att finnas i deras monter och föreläsa. Mer information kommer. Väckarur svensktalande StigUpp med Vibrator Skakis

TimeFlexi är en ny produkt, en variant på timglas, som ännu inte kommit till Sverige. Jag ska få prova den och jag kommer att återkomma om vad jag tycker om den. Det lilla jag sett än så länge, gör att jag är superimponerad, så det ska bli spännande.

Detta bildspel kräver JavaScript.

logga Komikapp
Komikapp
 var ett av de företag som var bland de första att tillhandahålla produkter till mig. Nu har vi kommit överens om att jag ska prova deras Talande fotoalbum, Lysande sköldpadda med bluetoothhögtalare, Kinetic sand, två!!! olika sorter av bolltäcken: Protac Bolltäcke Flexible 6 kg och Protac Bolltäcke Calm L Trevira CS 10 kg, samt kudden Sjuan som jag provade snabbt och tyckte var så väldigt skön. De fokuserar på upplevelse, saker man berörs av, så det ska bli intressant att prova produkterna. Dessutom kommer jag få två bolldynor, en med fack och en utan, samt ett nytt hjul till Spaceprojektorn som jag fick av dem för många år sen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Loga OrdBild 
OrdBild, Uppsala
 är en daglig verksamhet i Uppsala kommun, de tillverkar bildstöd efter beställning. De fokuserar på att göra material med bilder som gör det enklare att förstå saker. Alla är hjälpta av bilder, det går fortare för att förstå saker om det finns en bild med som stöd.

Detta bildspel kräver JavaScript.

ProVista
Provista kognition har ett fibertäcke, ett tyngdtäcke som hjälper många som har problem med sömnen. På mässor och utställningar brukar Emma Ståhl från ProVista erbjuda de som är intresserade att krypa ner under ett täcke och känna vilken skillnad det gör. Själv har jag begärt att få ett fibertäcke via psykiatrin, men eftersom det inte är upphandlat som hjälpmedel i Stockholm ännu, var jag tvungen att be arbetsterapeuten att få det förskrivet ”utanför sortiment”.

Fibertäcket Futura

logga somna
Somna
 har ett annat sorts tyngdtäcke: kedjetäcket. Många med sömnsvårigheter sover betydligt bättre under ett sånt här tungt täcke. Jag har själv provat både täcket och somnakragen.

Detta bildspel kräver JavaScript.