Idesignlife – Livet i en pärm

Idesignlife är en av mina nya samarbetspartners. Josephine Eriksson som driver Idesignlife har tagit fram ett koncept som heter ”Livet i en pärm”. Hon upplevde att hon inte hann med att äta bra, träna rätt, få livspusslet att gå ihop och klarade inte riktigt av att få en vettig struktur. Det låg små block, post-it-lappar, lösa listor och olika kalendrar överallt.

Josephine ErikssonJosephine berättade för mig att hon helt enkelt var tvungen att ta tag i sitt liv på grund av att hon inte mådde bra av allt kaos, hon mådde fysiskt dåligt, hann inte träna och hennes relationer brakade ihop. Hon utgick från sin egen vardag och frågade vänner vad de upplevde att de behövde.

Utifrån sig själv och andras erfarenheter har hon tagit fram en A5 pärm med färdigtryckta blad som t ex kalender, anteckningar, recept, familjeplanering, personlig utveckling, planering för jobbet, jag-är-bra-dagbok, träningsdagbok osv. Jag kan plocka ihop de underlag som just jag behöver. Just nu håller jag på att prova pärmen och funderar på vad just jag behöver för att strukturera, prioritera och planera för att få bättre ordning på saker.

Idesignlife - Livet i en pärm

Vad skulle motivera och förenkla för dig?

Josephine ställer en viktig fråga: ”Vad skulle motivera dig och förenkla för dig i ditt liv?” Det är en sån där fråga som, i alla fall jag, ofta inte hinner med, för jag håller på och försöka rätta till det som redan gått snett. Men för att få ordning på saker behöver jag troligen sätta mig ner och fundera ordentligt på den frågan. Då är det ju helt underbart att någon annan gjort ordning underlag och mallar – det är bara att bestämma vad jag behöver.

Nu närmar sig sommaren, skolan har slutat och förhoppningsvis har både jag och de flesta andra lite mer tid och ork för att ta tag i livet, ordna upp efter vintern och planera för mer ordning i höst. Efter en intensiv vår känner jag verkligen att det är dags att börja använda Josephines praktiska och vardagliga pärmsystem.