Skolan slut – nervös för nästa termin?

Skolan är slut för den här terminen. För många är det med en lättnadens suck som de går på sommarlov. Skolan är jobbig, kraven är höga, miljön är krävande och för många barn och ungdomar funkar det väldigt dåligt. En del har jätteproblem med mobbning och utanförskap. För en del är det jättesvårt att sitta still och koncentrera sig.

Idag blir många barn och ungdomar hemmasittare. Skolan blir helt enkelt för jobbig, miljön tar så mycket kraft, till slut ligger barnen så efter de andra och blir så utanför i klassen, att de ger upp. SVT Uppsala uppmärksammade det häromveckan med en intervju med William, 13 år, som inte orkar gå i skolan. Det behöver inte vara så!

citat 2

Många hör av sig till mig – föräldrar till barn med Aspergers syndrom eller ADHD, lärare till stökiga elever som kanske har en diagnos, handläggare på kommuner och verksamheter och många, många andra. De flesta är bekymrade, många mår dåligt, andra vet inte hur de ska tackla en besvärlig situation och en del vill ha konkreta råd på hjälpmedel och strategier. Jag vet att jag kan hjälpa till, bidra till att barn och ungdomar kan må och fungera bättre. Jag har fått stora tack från skoltrötta tonåringar som sett sig som värdelösa, vuxna som förstått sina barns situation själva bättre, lärare som fått klart för sig vad som behövs. Att till exempel se en tonåring få ett nytt självförtroende är helt fantastiskt!

Jag arbetar med att hjälpa till med att hitta utvägar när det känns mörkt och motigt. Att hitta sin väg i livet, det kan handla om en knepig situation, hur man ska förhålla sig till olika saker, om strategier och hjälpmedel. Jag vill så gärna hjälpa alla och jag vet att jag är bra på det här. Genom åren har jag träffat många för individuella konsultationer. Jag har fått fantastisk feed-back.

Feed-back på individuell konsultation

citat 1

En del blir förvånade över att jag tar betalt för det här. Jag vill verkligen hjälpa alla, men tiden räcker inte till och det här är mitt jobb, det som jag ska leva på. Därför kostar en konsultation med mig pengar. Hur mycket varierar lite beroende på om vi ska träffas, prata på telefon eller chatta, hur lång tid det tar och om du betalar privat eller via en organisation eller företag. Du kan läsa mer om hur en konsultation går till och ungefärlig kostnad på min hemsida under Personlig konsultation.

Jag vill väldigt gärna ge dig stöd – maila mig på kontakt@jennystrom.com och berätta närmare vad det är du vill prata om, vad du behöver och vem som betalar. Glöm inte ditt namn och telefonnummer, så ringer jag dig för att komma överens om hur vi kan gå vidare.

Ha det bra! Både du och dina nära  och kära är värda det! //Jenny