Ha en riktigt Glad Sommar!

Glad Sommar!

Ja, då var det dags för ännu en Glad Sommar! För oss med NPF och/eller familjemedlemmar med diagnoser, kan sommaren lätt kännas lite besvärlig. Visst blir man glad av sol, bad och grönska, men samtidigt kan alla sommaraktiviteter leda till ostrukturerade och stressiga situationer.

För mig känns det lite som att: “Nu är solen här, då måste vi minsann hitta på massor av aktiviteter!” Att bada, sola, grilla, sporta och festa hör ju sommaren till, men när allt kommer på samma gång känner jag mig nästan lite överväldigad. Jag älskar att umgås med nära och kära, eller egentligen vem som helst:) Men under sommarmånaderna har jag lite svårt att mentalt förbereda mig för alla aktiviteter.

Sommaren är en väldigt glädjefylld tid. Även om jag ibland känner för att bara dra mig tillbaka och njuta av lite hederlig bokläsning i soffan, är det ju samtidigt väldigt trevligt att hitta på saker med personer som får mig att dra lite extra på smilgroparna. Att slippa planera, att bara vara tillsammans och njuta av dagen, det är sommar för mig:)  

Med det sagt önskar jag alla mina underbara läsaren en riktigt, riktigt Glad Sommar!

Skrivet av Anders Aldén redaktör Järna Kommunikation på uppdrag av och tillsammans med Jenny Ström.