Kategoriarkiv: Aftonbladet

Dagens heta ämne – ADHD, kriminalitet och medicinering

VIKTIGT:

Av de ”som sitter inne för grova brott”

uppfyller många kriterierna för ADHD. 

 

MEN det innebär INTE att majoriteten av de som har ADHD är kriminella!

 

Jag rekommenderar innerligt boken
”Från busfrö till brottsling? ADHD-behandling bryter mönster”
 av Annika Brar

 

Adhd-läkemedel minskar antalet brott

Vuxna med adhd begår betydligt färre brott om de medicineras, jämfört med om de inte får läkemedel. Antalet grövre våldsbrott halveras nästan.

– Det blir en påtaglig skillnad, säger forskaren Henrik Larsson.

Att personer med adhd löper en ökad risk att hamna i kriminalitet är känt sedan länge. Av de långtidsdömda lider mellan 30 och 40 procent av tillståndet.

 

Adhd-läkemedel minskar antalet brott

Nu visar en studie från Karolinska institutet, som publiceras i New England Journal of Medicine, att läkemedel minskar risken att begå brott med 32 procent.

 

Färre brott när adhd-vuxna fick medicin

Vuxna med adhd begår färre brott när de får medicin, enligt en ny stor svensk studie. Nu vill forskare att den minskade risken för brottslighet tas med i bedömningen om medicinering. Men tidigare kriminella med tillståndet tycker att man överdriver läkemedlens betydelse.

 

Medicin till personer med adhd minskar risk för brott

Personer med adhd begår 30 procent färre brott om de får medicinsk behandling, visar ny svensk forskning för första gången. Rönen kan få stor betydelse för kriminalvården. Mer än var tredje man i fängelse har adhd.

Mindre kriminella med läkemedel

Vuxna med adhd begick färre brott när de medicinerade än när de inte gjorde det, enligt en svensk studie i tidskriften New England Journal of Medicine.

 

Slopa en öl eller lördagsgodiset!

Jag utmanar ALLA att avstå från något i helgen och skänka 50kr för att hjälpa de över 14 miljoner människor, varav sex miljoner barn som tvingats fly från sina hem för att komma undan vattenmassorna.

SMS:a KATASTROF  till 72950 så skänker du 50 kr via Rädda Barnen.

Gör det NU, tänker man sen, så glömmer man lätt.
Vill du hellre skänka via någon annan organisation, läs Aftonbladets artikel.

Utmana även alla du känner!

Självklart har jag själv skänkt pengar!

”Att slänga saker ger mig ångest”


”Att slänga saker ger mig ångest”
”För två år sedan var det så mycket skräp och prylar i Hanna Danmos lägenhet att det knappt gick att komma in där. Hanna har tvångssyndrom och lider av tvångsmässigt samlande. Men sedan hon fick hjälp är livet lättare – hon har till och med infriat drömmen om att få stå i rampljuset.”