Annonsörsinfo: MedTech Magazine

2015-05-12
I kommande nummer av MedTech Magazine som riktar sig till arbetsteraputer mfl kommer jag att vara med i en artikel på två sidor där jag tipsar om olika hjälpmedel. Det blir ett uppslag, men ytterligare två sidor med bilder på produkter. Artikeln publiceras även på nätet. Se text nedan – vänligen respektera att artikeln ännu ej är publicerad och ej får användas eller hänvisas till ännu!

Bilder på produkter tillkommer i artikeln på två sidor, publiceras även på nätet
http://ebook.mentorcommunications.se/MTH_Nr_1_2015/ (OBS förra numret än så länge)

________________________________________________________________________________________________

 

Jenny tipsar om hjälpmedel

MedTech Magazine Hjälpmedel 2015

MedTechMagazine2015

Det är med stor entusiasm som Jenny Ström talar om kognitiva hjälpmedel. Allt från avancerade tekniska prylar till överstrykningspennor. Här tipsar Jenny om några av sina favoriter. – Jag älskar välfärdsteknologi och för mig handlar det om att hitta hjälpmedel som får mig att må och fungera bättre.

Jenny Ström fick i vuxen ålder diagnoserna ADHD och Asperger syndrom och hon har genom hårt arbete, stöd från samhället och en rad hjälpmedel byggt upp ett välfungerande liv för sig och sina barn. Jenny Ström driver sedan flera år eget företag med fokus på föreläsningar och utbildningar om NPF, Neuropsykiatriska funktionshinder, och hon anlitas ofta som sakkunnig inom NPF-området vid olika utredningar.

– Jag har själv ett stort intresse för nya hjälpmedel och är dessutom mycket teknikintresserad. Tyvärr upplever jag att många förskrivare saknar den tekniska kunskapen och det leder till en rädsla att förskriva dessa.

Jenny Ström tipsar här om några av alla de hjälpmedel som hon använder.

/Pict1/

– Det finns många produkter som hjälper mig att varva ner och som uppfyller mitt behov av att ha något i handen som jag kan sitta och pilla med. Eftersom jag är ljudkänslig föredrar jag produkter som inte låter. De här produkterna kommer från Komikapp. Även företaget Varsam har en massa sköna saker som passar oss med pilliga och rastlösa fingrar.

/Pict2/

– Den här nattlampan från Komikapp i form av en sköldpadda skapar ett trivsamt mönster i taket samtidigt som den spelar vågskvalp. En otroligt rogivande produkt tycker jag. Den är mysig och barn kan ligga och gosa med den och hjälpa dem att komma till ro och somna.

/Pict3/

– Spisvakten Spisec AddOn från Athena Nordic är en smart produkt som tänker lite längre. Värmevakten har nio olika sensorer som känner av allt från rörelse, effekt och lufttemperatur. Det här är produkter som skapar trygghet för personer med kognitiva hinder, till exempel demens. Personligen tycker jag även att det är toppen nu när mina barn har börjat laga mat själva. Det skapar en trygghet hos mig som förälder.

/Pict4/

– De här brusreducerande hörlurarna från ICAP tar bort en massa omkringliggande och störande ljud. De här lurarna hjälper mig att klara av att åka kommunalt. Tidigare har jag behövt lyssna på hög musik för att inte bli stressad av brus, slammer och annat oljud som ju förekommer hela tiden på bussen och tunnelbanan och det har i sig tröttat ut mig och belastat mina öron. Med hjälp av dessa kan jag orka med att åka buss som alla andra.

/Pict5/

– För att organisera skriver jag ofta med olika färger i mina anteckningar och i familjealmanackan, men det är ju en nackdel att inte kunna sudda. De här bläckpennorna från Frixion går att sudda precis lika bra som blyerts. Det finns även överstrykningspennor som går att sudda.  Det här ett exempel på att bra hjälpmedel inte alltid behöver vara så avancerade. Jag använder dessa varje dag och de hjälper mig verkligen att organisera och strukturera mitt liv och de finns att köpa i en vanlig bokaffär.

/Pict6/

– Det här headsetet från Jabra är vattenskyddat och de mäter min puls inne i örat. Via Bluetooth kommunicerar de med en app i min telefon där min puls registreras. Det i kombination med musik som jag själv valt gör träningen mycket roligare.

/Pict7/

– TimeFlex är en helt ny produkt. Det är en nedräkningstimer där jag själv kan välja tid, till skillnad från andra modeller där man bara kan ställa in fasta intervaller. Dessutom kan jag ställa timertiden på upp till 999 minuter. Det är Iris Hjälpmedel som tagit fram produkten genom att fråga mig och andra om vad som saknas på marknaden. Det är alltid lika roligt att kunna påverka.

/Pict8 can be the first picture in the article/

Lär mer på Jennys hemsida www.jennystrom.com