Att jobba med en virvelvind – personligt biträde till Jenny Ström

Att jobba med en virvelvind, av Ylva Ekdahl

Personligt biträdeJag jobbar med Jenny – det är ofta som att jobba med en virvelvind!

Tänk dig att solen skiner och du bestämmer dig för att ta med datorn och alla dina papper ut i trädgården. Jättetrevligt att kunna sitta ute och jobba. Du lägger upp alla papper i snygga högar, sorterar upp vad du ska göra, lägger göra-listan bredvid datorn och ska precis till att börja. Just då hör du ett vinande ljud och tittar upp, en tromb är på väg rakt mot dig. Den virvlar runt, runt och drar med sig både det ena och det andra.

Vips är du mitt inne i virvelvinden, alla papper far åt alla håll. Din göra-lista åker all världens väg. Det går snabbt över och kvar blir du sittande med alla papper i en enda röra, spridda över trädgården. Vad var det nu du tänkte att du skulle göra?

Virvelvinden Jenny

Lite så känns det ibland att jobba med Jenny. Jag jobbar med en virvelvind. Missförstå mig rätt, jag gillar verkligen Jenny och anser att hon är en mycket driven föreläsare och entreprenör med stort patos. Hon är snabb i tanken, ibland så snabb att vi runt omkring har lite svårt att hänga med, hon brinner verkligen för att förändra och förbättra livet för personer med neuropsykiatriska funktionsvariationer och hon gör stor skillnad för många människor.

Det är viktigt att du förstår att jag verkligen tycker att Jenny är bra och duktig på det hon gör – för jag ska berätta lite om min uppgift, som handlar om det som Jenny inte är fullt så bra på och som hon behöver hjälp med.

Personligt biträde

Jag arbetar som personligt biträde till Jenny. Jag är hennes struktur, hennes kom-ihåg och hennes kommunikationskanal. Eftersom hon har diagnoserna ADHD och Aspergers syndrom, så har hon vissa svårigheter med de tre sakerna. Svårigheter som jag är hennes hjälpmedel för att klara av.

Personligt biträde är ett stöd som företag kan ansöka om hos arbetsförmedlingen för att hjälpa en medarbetare med speciella behov. Det innebär att en person som har en neuropsykiatrisk diagnos kan få hjälp med arbetsuppgifter som inte riktigt funkar, av en annan person på företaget. Det kan exempelvis vara en person med ADHD som är en jättebra säljare, men inte klarar de administrativa uppgifterna, glömmer och inte håller odning på sida papper. Då får någon annan hjälpa till med det.

Jenny är egen företagare och bara hon i företaget, så det är svårt att be någon annan om hjälp. Men då kan hon anlita en annan egenföretagare/konsult, dvs mig. Jag hjälper henne med det som lätt hamnar mellan stolarna, det som hon glömmer och det som hon inte riktigt klarar själv. När Jenny ringde mig och ställde frågan om jag skulle kunna tänka mig uppdraget hade hon funderat länge: det är inte alldeles lätt att hitta någon som kan entreprenörskap, egenföretagande, neuropsykiatriska funktionshinder, administration och kommunikation. Sen ska man ju funka tillsammans också.

Det finns idag två olika stöd för personligt biträde: ett som är för administrativa göromål och ett som handlar om kommunikation. Vi håller tummarna hårt för att stödet till personliga biträden får vara kvar – arbetsförmedlingen håller på att se över det. Vad det kommer att innebära vet vi ännu inte.

Vad fixar inte Jenny?

Jenny är en så driven person, att det ibland är lätt att glömma att hon faktiskt har ett funktionshinder (i förhållande till sin omgivning, som har vissa krav på hur hon ska fungera som egenföretagare). Det funkar till exempel inte att glömma att betala sina fakturor, göra sin bokföring eller att betala in sin moms. Något som är väldigt lätt att glömma för en ADHD-person som är impulsiv och mycket kreativ och kommer på nya roliga idéer hela tiden. Ekonomin, kalendern, planering osv är en typiska administrativa uppgift som Jenny behöver hjälp med – och alltid kommer att behöva hjälp med. Jag stöttar henne i att se till att de här sakerna blir gjorda: jag påminner, jag planerar in när det ska göras, jag sitter bredvid och går igenom saker, hjälper till att göra det. Jag är inte en assistent – det är inte meningen att jag ska göra Jennys jobb ÅT henne, jag ska göra det MED henne.

Som administratör har jag givetvis försökt styra upp hennes flöden med mallar, kom-ihåg-listor osv. De är jättebra – men jag har insett att Jenny inte kommer att använda dem om inte jag påminner henne om att de finns och ser till att hon använder dem.

Jenny har också Aspergers syndrom, en autismspektra-diagnos, som bland annat gör att kommunikation kan vara svårt. Ytterligare en sak som kan vara oerhört svår att förstå, med en person som är så oerhört social som Jenny är. Hon är fenomenal på sociala medier och i telefon, men det kan visa sig i att vissa mail blir oöverstigliga att besvara. Ibland glömmer hon att andra vill nå henne (man kan alltid nå Jenny genom mig) och kollar inte företagsmailen, och det händer att hon blir väldigt osäker på hur en annan person förstår det hon försöker kommunicera. Jenny är duktig på att formulera sig, men fastnar ibland i det första steget där det kan vara svårt att välja vad som är viktigt. För en företagare handlar det om texter i broschyrer, presentationer, blogginlägg, nyhetsbrev osv. Jag är hennes bollplank, den hon frågar om råd, men gör också förslag till formuleringar till henne: ofta i form av utkast till mail, svar på förfrågningar, som hon sen kan ändra på.

Bloggen är en jätteviktig kommunikationskanal för Jenny – där har hon möjlighet att lyfta fram dels det som händer i hennes liv och i hennes företag, men också det som är viktigt för henne. Den som är uppmärksam har sett att det ibland står ”Skrivet av Ylva Ekdahl på uppdrag av och tillsammans med Jenny Ström” under blogginläggen. Då har vi ofta gjort så att jag pratat med Jenny, skrivit ett utkast utifrån det hon sagt, hon har gått igenom det och redigerat texten och valt bild. För mig är det jätteviktigt att texten är Jennys, det måste vara hennes ord och hennes budskap. Men jag är rätt bra på just det – efter 1,5 år tillsammans har jag lärt mig hur hon uttrycker sig. Jag hejdar mig ofta och tänker att det här ordet skulle inte Jenny använda, vad skulle hon säga?

När jag inte är personligt biträde arbetar jag som ledarskapscoach och givetvis följer det med mig in i det här uppdraget också. Ibland jobbar vi med ren coachning: går igenom vad Jenny vill, vad målet är, vad hon behöver göra för att uppnå det, jobbar mot uppsatta mål, reflekterar över resultatet osv.

Att vara nära

Som personligt biträde har jag blivit insläppt i Jennys liv. Jag har tillgång till hennes kalender, hennes mail, hennes material. Det kräver givetvis att vi litar på varandra. Det kräver en vänskap, samtidigt som vi har ett professionellt affärsförhållande till varandra. Det är inte alltid så lätt att skilja på det, ibland är vi inte överens, ibland bråkar vi. Det gäller att vara extremt rak, mena det man säger och säga det man menar. Kommunicera när något inte fungerar. Bli kompisar igen när det blivit en fnurra på tråden. Att finnas kvar och stå stadig när stressen blivit för hög (för båda av oss).

Än så länge har vi klarat det. Jag har en grundmurad utbildning, både i mina universitetsstudier i pedagogik, handikappkunskap, autism och neuropsykiatri och kommunikation, samt i mina personalutbildningar, och min coachutbildning är guld värd. Jag har själv en mentorcoach, men som personligt biträde borde jag egentligen se till att få handledning, ha en erfaren person som kan NPF som jag kan bolla funderingar kring hur jag ska göra, förhålla mig etc. Någon frågade mig om mina metoder, jag visste inte riktigt vad jag skulle svara, men vi kom fram till att det jag gör är att jobba coachande, lågaffektivt och konsekvent med konkret språk och raka budskap. (Jag ska fundera lite mer på vad jag gör och skriva något om det.)

Gör det någon skillnad?

Det är framför allt när jag inte är där som vi märker skillnaden. När jag är bortrest, har semester eller inte är tillgänglig av andra orsaker (jag driver ju ett eget företag och har andra klienter också) är det lätt att Jennys arbetsliv hamnar i kaos. Saker blir bortglömda, röriga, människor får inte svar och Jenny blir superstressad. När jag kommer tillbaka får vi börja med att försöka ta hand om de röror som uppstått och reda ut dem för att kunna gå vidare.

Vi har fått höra att andra ser skillnad på Jennys företagskommunikation utåt det senaste året – den är konsekvent, kommer regelbundet och följer en linje som tidigare saknats. Vi har också startat en ny bloggserie i ”Jenny testar” och börjat ge ut ett nyhetsbrev, något som hon inte tidigare lyckats få till.

Samtidigt är det så att det alltid kommer att vara som att jobba med en virvelvind att jobba med Jenny – det händer alltid nya saker, hon får alltid nya kontakter: plötsligt ska hon resa till Norge, plötligt gäller inte det som gällde förra veckan. Och det är upp till mig att stå stadigt i den virvelvinden. Jag försöker verkligen det – för jag har så roligt! Det är verkligen kul att jobba med virvelvinden Jenny!

//Ylva Ekdahl, yeh yeh coach & konsult, personligt biträde till Jenny

 

 

 

En reaktion på “Att jobba med en virvelvind – personligt biträde till Jenny Ström

  1. Pingback: Gästbloggare: Att jobba med en virvelvind - Jenny Ström

Kommentarer inaktiverade.