Kategoriarkiv: Attention Haninge

Fördelarna med ADHD när allt händer samtidigt!

Fördelarna med ADHD är att jag ofta gör många saker parallellt, vilket ju får resultatet att många saker händer samtidigt – just nu syns jag i massor av olika sammanhang. Det är jätteroligt, jag tycker att mitt budskap är så viktigt att det verkligen måste få synas och få utrymme! Jag vill verkligen föra ut kunskap och information om neuropsykiatriska funktionsvariationer och att det finns mängder med smarta hjälpmedel, produkter och strategier som gör att man kan leva ett bra liv!

Det kommer att komma många blogginlägg framöver. Jag vill gärna berätta om allt roligt som händer och också ge lite råd och tips.

Alla som känner mig förstår att det går på högvarv i mitt huvud just nu. Det är många saker på gång. Dessutom slog jag till och fyllde år och hade stor fest förra veckan. Och just då är det ju riktigt, riktigt bra att ha ADHD och klara av att göra allt samtidigt – fast det hade aldrig fungerat utan min fantastiska Ylva, som är mitt Personliga biträde. (OBS! länken går till ett gammalt inlägg, jag har numera 120.000Ylva business skrattar:-/år i stöd från Arbetsförmedlingen för att anlita någon som kompenserar mina svårigheter i mitt egna företagande.)

ALLA borde ha en Ylva helt enkelt! Tack för att du finns!

Förutom som mitt personliga biträde jobbar Ylva som ledarskaps- och karriärcoach, hon coachar också ledare som har medarbetare med neuropsykiatriska funktionsvariationer – och hon är dessutom författare. Läs mer om Ylvas tjänster på hennes hemsida yeh yeh coach & konsult.

Många bäckar små, kan du bidra?

Flera gånger varje vecka kontaktar någon mig personligen och ber mig om råd och hjälp antingen via mail, Facebook, Twitter, MSN eller telefon. Jag har försökt att återkomma till de flesta, nästan uteslutande på ideell basis under 8 år!

Tänk om alla som uppskattat mitt stöd, kunde avvara 100 kr för att nu stödja mig så att jag kan åka till Almedalen och påverka politikerna rejält.

Klicka här för att ge ett bidrag!

Jag skulle bli JÄTTEGLAD!

Det är många som inte har PayPal-konto och tycker det är lite knepigt att betala till FoundedByMe. Sätt in pengarna på mitt personkonto på Nordea 3300 70 05 21 0229 så skickar jag pengarna till projektet på FoundedByMe.

”Jag kommer att deltaga på Almedalsveckan, samt bevaka och dela med mig av tankar i bl.a. olika sociala medier. Det här känns viktigt för mig, då jag brinner för unga som bl.a. far illa pga felaktigt bemötande/okunskap i t.ex. grundskolan, psykiatrin, socialtjänst, arbetsförmedling osv.

Jag har ingen personlig vinst i detta, utan det är främst till nytta i många av de sammanhang där jag är aktiv, såsom t ex Intressepolitisk talesman för Attention Stockholms län, ambassadör i Hjärnkoll (som är ett Regeringsuppdrag) och mycket annat.

Pengarna kommer oavkortat att gå till båtresor, enkelt boende och mat för mig och en assistent som hjälper mig praktiskt när mina förmågor inte räcker till. Tar tacksamt emot tips om bekvämare boende!

Ditt bidrag är ett stöd för alla ungdomar och unga vuxna som i allt för stor utsträckning mår dåligt och aldrig får en ärlig chans på arbetsmarknaden!

Attention Haninge och Attentions Stockholms län bidrar till resa och omkostnader för mig, MEN, jag behöver ha med mig en stödperson när mina förmågor inte räcker till. T.ex. för att hitta rätt, sammanfatta intryck, dokumentera alla kontakter som knyts och uppföljning av det. Så de pengar som jag ber om är till största delen för att täcka dessa kostnader!”

Om Skolinspektionen och ADHD-Center i TV/radio!

TV4-nyheterna ikväll

P4 Radio Stockholm

Vill tipsa om att jag är med i TV4-nyheterna ikväll angående att anmälningarna till Skolinspektionen har ökat, i synnerhet när det gäller barn med särskilda behov. Enligt reportern så planerar de för att sända det både kl. 19.00 och 22.00 Dessutom blev jag intervjuad av P4 Radio Stockholm, som uppmärksammar att antalet personer som söker stöd av ADHD-center i Stockholm nästan har fördubblats på tre år. Detta sänds troligen på måndag i Stockholmsnytt. Tydligen kommer det att sändas två versioner, ett kortare inslag som sänds varje halvtimme med start kl.06:30 och om jag förstått det rätt så kommer ett längre inslag senare under dagen.

Båda inslagen kommer att finnas i efterhand på tv4play.se och sverigesradio.se

Jag kommer att uppdatera och länka här och på min Facebook-sida vartefter jag får mer information!
Vet att jag borde publicera på en mängd andra ställen, men jag hinner inte!

Vänligen

Jenny Ström

Rösta på mig! Kappahl söker XLNT-modell

Låt oss tillsammans spräcka mängder av myter, lite som sagans 7 flugor i en smäll!

Visst kan en 42-årig kvinna med eget företag, tre barn och en matchvikt på över 100 kilo bli modell?

Att jag dessutom har AD/HD och Asperger syndrom vänder upp och ner på ännu mer fördomar, eller?

Med DIN hjälp, kan jag bli modell! 

Hjälp mig genom att rösta på mig VARJE DAG TOM 15 AUGUSTI 

TIPS: Sätt påminnelse på mobilen!

Klicka HÄR för att rösta!

 

Tävlingen består av två deltävlingar

Deltävling 1 är avslutad och det är den du kanske sett mig skriva om 🙂

Deltävling 2 började den 1 augusti och avslutas den 15 augusti, så PLEASE, rösta på mig igen, VARJE DAG

Information om tävlingen

Sammanlagt går 4 tävlande från varje deltävling vidare till final, 3 väljs ut av Kappahls jury och 1 utses genom folkets röst. Dvs 8 totalt.