Imre

Imre Andersson

Imre har i olika sammanhang valt att göra sin röst hörd

    • 2012 Imre 9 år medverkade i filmen ”Mitt liv som barn” premiärvisades på biografen Rigoletto i Stockholm den 23 oktober 2012. Filmen producerades av Frank Aschberg och John Hellberg för UNICEF Sverige inom kampanjen ”Inga barn får hamna utanför”. Den finns tyvärr inte tillgänglig på nätet längre. Drygt 300 personer samlades för premiärvisningen och efteråt ordnades en paneldebatt om åtgärder för att bryta socialt utanförskap bland barn.

Handledning om socialt utanförskap för lärare

I vår film Mitt liv som barn – en dokumentärfilm om barn i socialt utanförskap får vi möta Lilly, Imre, Rasmus, Christian, Alba, Damir, Alexandro, Yousef och Ernesta. De vittnar alla om att de på ett eller annat sätt hamnat utanför, i ett socialt utanförskap där deras rättigheter inte blivit tillgodosedda.
Som ett komplement har vi tagit fram material för handledning för lärare. Vi hoppas att filmen kan användas som utgångspunkt för diskussioner med elever från åk 7 och uppåt om livsvillkoren för barn och unga i Sverige idag och hur detta relaterar till barnets rättigheter i barnkonventionen. Här hittar du gratis handledning till filmen.

2016 På uppdrag av UR deltog han i Retorikmatchen under Almedalsveckan

@ImreAndersson) var helt otroligt duktig, så berörande att han fick de flesta i publiken att gråta, han imponerade på domaren Elaine Eksvärd från SnackaSnyggt att hon både fick gåshud och tårar i ögonen. Hon sa att det var första gången som hon fått det i Almedalen!

2017 #PSfunk

Möte mellan Public Service och funktionsrättsrörelsen på temat yttrandefrihet och delaktighet. Inspelat på Sveriges Radio den 25 januari 2017.
Moderator Anna Bergholtz, medverkande bland andra Imre Andersson,

Imre 14 år inleder dagen som Keynote-speaker

Senare på eftermiddagen deltog han i Ungdomspanelen på scenen i ca 1 timme, neda

Om yttrandefrihet och delaktighet

Claudia: Imres inledningstal var verkligen inspirerande. Imre, hur gör du i vardagen för att göra din röst hörd?

Imre om vänner

Tips till andra unga, hur kan man göra för att våga höja sin röst eller för att vara med i något sammanhang

 

KONTAKT

Mail imre@jennystrom.com (mamma Jenny bevakar mailen för tillfället)

Gilla gärna hans Facebook-sida Mitt namn är Imre, där kan du också följa aktuella händelser 🙂
Han finns på Twitter och LinkedIn https://se.linkedin.com/in/imreandersson