Kategoriarkiv: Konsekvenspedagogik

Föreläsningar om Vardagsstrategier!

Förbereder det sista inför morgondagens föreläsningar, där jag otroligt nog hoppar in istället för Susanne Bejerot, som enligt mig är bland de absolut bästa i Sverige när det gäller neuropsykiatri *stolt*
Ämnet jag ska föreläsa om är Vardagsstrategier, som är en del i KogNUS kursprogram ADHD och Autismspektrumtillstånd

Hur tidningarnas rubriker förändrar min vardag några veckor/månader framöver.(tack så lite)

Visserligen var skalvet stort, enligt Svenska mått, men inte i proportion till rubrikerna. Om ni bara visste hur mycket tid jag senaste halvåret lagt på att förklara (läs ”lugna ner”) för min 7-åring om vulkanutbrott, jordbävningar, meteoriter mm.
Jordgloben här hemma har blivit flitigt använd, tektoniska plattor studerade och samtalen på sängkanten om kvällarna hade precis avtagit i frekvens.
Ja, nu vet ni hur mina (och hans storasyskons) kvällar ser ut ett tag framöver (hur gör man en smiley som ler ironiskt?)

Pedagogisk design för alla :)

kitchen table

Jag är gul

Diskuterar ni ofta fenomenet om vem som INTE har torkat av köksbordet?

Jag är gul, min plats vid bordet är gul. Om jag inte torkar av efter mig, så får jag sitta i ”min egen skit”

Nu undrar ni säkert vad jag gör, jo, jag förbereder mitt hem, eller rättare sagt återställer strategier mm som fungerade i mitt förra hem (Visningslägenheten)

På onsdag har jag utbildning av personal från ett boende för vuxna med Asperger syndrom. Det ska bli riktigt kul att börja med dessa uppskattade utbildningarna/visningarna igen. Av de 8 personerna som kommer på onsdag, har 5 varit i mitt förra hem 🙂

Kram Jenny