Minikonferens ADHD, missbruk och kriminalitet

Tisdagen den 21 februari är det dags för nästa minikonferens ”ADHD – missbruk och kriminalitet”. Ett angeläget ämne  eftersom det föreligger en högre risk för personer med ADHD att tidigt i livet hamna i utanförskap, kriminalitet och missbruk.

Skolgången, som är en viktig grund för den fortsatta utvecklingen, kan upplevas som problemfylld och innebär att personen kommer in på en väg som i slutändan leder till ett destruktivt självskadebeteende. Felaktiga åtgärder, eller bristen av åtgärder, under de tidiga skolåren kan bidra till en ond spiral där personer i riskzonen för ett kriminellt beteende blir allt mer distanserade från samhällets sociala inrättningar.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vad är en Minikonferens?
Konceptet är enkelt: vi träffas och delar med oss av våra erfarenheter, oavsett yrke och bakgrund. Målsättningen är möjlighet till samtal och givande samverkan. Under de 10 år som jag verkat som egen företagare inom ”NPF”-branschen har jag träffat många fascinerande och kunniga personer på konferenser, seminarier, läkarstämmor osv. Jag upplevde dock att dessa arenor inte gav tid att prata i lugn och ro om ett ämne i taget. Då en av mina styrkor är att mingla, skaffa ett stort nätverk och även att koppla ihop människor började jag därför att arrangera minikonferenser. Till dessa minikonferenser har jag bjudit in människor i mitt nätverk med specialkunskaper eller som sitter på nyckelpositioner i samhället för att kunna förändra.

Novista Fibertäcke

Huvudsponsor: Novista Fibertäcke

Sponsor Ergonova

Sponsor Ergonova gungstol

Minikonferenserna har varit otroligt uppskattade och har gett upphov till konkreta diskussioner, nya samarbeten och kontakter mellan olika yrkesområden och branscher.

Konferensen kommer att hållas i Stockholm, den 21 februari. Vi börjar kl 17.00 och avslutar senast 21. Lokal: SRF-salen , Sandsborgsvägen 52

Längst ner på sidan ser du hur du hittar hit, parkering mm

FULLBOKAT!
Maila kontakt@jennystrom.com eller ring 070-252 10 38 för mer information. 

Förslag på samtalsämnen rörande etc kriminalvård, landsting, kommun:

 • Samverkan för att förebygga missbruk och kriminalitet, samt för att minska återfallsrisken.
 • Lämpligt standardsortiment och förskrivning av hjälpmedel.
 • ADHD-diagnos, medicinering, hjälpmedel och självinsikt, betydelsen för att minska risken för återfall i missbruk och kriminalitet.
 • ADHD-medicinering och behandling.
 • Återanpassning
 • Muckarmapp?
 • Möjlighet att träffa arbetsterapeut och få tillgång till hjälpmedel.
 • Fångombudsmannen.
 • Olämpliga läkare – vad gör man?
 • Återfallsprevention.
 • SIP
 • Vad säger forskningen?
 • Återinför tjänstemannaansvar?
 • Stöd till närstående

Deltagare

HITTA HIT

Kommunalt:
T-bana Skogskyrkogården. Gå vänster vid utgången och följ gångväg bredvid tunnelbanan tills du kommer fram till huvudentré Sandsborgsvägen 54.

För bilburna.
Sandsborgsvägen 52. Parkering utanför, där det står 2 timmar, är fritt efter 17.00.

Dörrar stängs vid 17-tiden men insläpp sker för besökare till konferensen. En skylt med ett mobilnummer för insläpp finns även anslaget, 0709 810906.

Skrivet av Anders Aldén redaktör Järna Kommunikation på uppdrag av och tillsammans med Jenny Ström.

3 reaktion på “Minikonferens ADHD, missbruk och kriminalitet

 1. Pingback: Minikonferens ADHD, missbruk och kriminalitet

 2. Pingback: Lyckad Minikonferens om adhd, missbruk och kriminalitet

 3. Pingback: Flexénita på Minikonferens - Flexenita

Kommentarer inaktiverade.