Kategoriarkiv: Norska arbeidsdepartementet

Paneldebatt – Arendalsuka

Paneldebatt om ny teknologi kan ge fler möjlighet till utbildning och jobb på Arendalsuka (Norges svar på Almedalsveckan) – jag satt inte med i själva panelen, men jag fick inleda: blev intervjuad av moderatorn Martin Apenes om hur jag ser på saken. Något som var rätt intressant, eftersom flera i panelen sedan hänvisade till det jag sagt tidigare.

Paneldebatt

image

Det var tunga namn som diskuterade hur vi bättre kan använda teknik och hjälpmedel:
Åsne Midtbøe Aas, Dysleksi Norge
Sverre Fuglerud, Norges Blindeforbond
Tore Tennøe, Teknologirådet
Marianne Aasen, Stortingsrepresentant
Irene Henriksen Aune, Arendal kommune
Niels-Erik Mathiassen, Læringsressurser og teknologiutvikling, Statped

image

 

 

image

 

 

Välfärdsteknologi – nyckeln till arbetsmarknaden?

På uppdrag av Nordens Välfärdscenter deltar jag idag i en workshop på ”Norske Arbeidsdepartementet” hur nya tekniska lösningar kan integrera personer med funktionshinder i arbete och utbildning. Jag sitter med både som ”brukare” och expert!

Välfärdsteknologi – nyckeln till arbetsmarknaden?

Nordiskt seminarium om hur nya tekniska lösningar kan integrera personer med funktionshinder i arbete och utbildning. Användningen av välfärdsteknik erbjuder nya sätt att inkludera personer med funktionsnedsättning på arbetsmarknaden. Mot denna bakgrund, ordnar Arbeidsdepartementet i Norge i samarbete med Nordens välfärdscenter en workshop i Oslo den 10 April 2013.

Workshopen kommer att fokusera på nya tekniska möjligheter och syftar till att öka förståelsen och kunskapen om sådan välfärd teknik och verktyg för att inkludera, och fortsätter att personer med funktionshinder i sysselsättning och utbildning. Deltagarna i workshopen förväntas aktivt delta och bidra på innehållet i ett ny nordisk initiativ presenteras vid seminariet avslutades.

Målgruppen är viktiga nordiska aktörer inom området, som representerar både affärs- och utbildning, arbetsliv samarbetspartners och myndigheter, forskare, experter och andra ansvariga och praktiker inom området.

Moderator: Carl Älfvåg, General Handisam, Sverige

PROGRAM

Resultaten från workshopen presenterade dagen efter den 11: e April, vid en konferens om välfärd teknik, anordnat av svenska ingenjörer, Engineering Society i Danmark (IDA) och den norska Engineering och teknik ramen (NITO) med stöd från Arbeidsdepartementet i Norge.
Se http://www.nito.no/velferd2013 för program och registrering för NITO konferens.

 

Länkar:

Välfärdsteknologi – nyckeln till arbetsmarknaden?

Programmet

Arbeidsdepartementet