Om

Jenny Ström fick som vuxen diagnoserna AD/HD och Asperger syndrom, hon har även barn med samma egenskaper.

Jenny har lång personlig erfarenhet av att leva i kaos. Genom att envist lära sig om strategier, stödjande åtgärder från samhället och hjälpmedel har hon byggt upp ett nytt liv. Hon driver ett eget företag och arbetar för att förbättra kunskaperna kring neuropsykiatriska diagnoser och hjälpmedel.

De kunskaper om hjälpmedel och de strukturer och strategier hon skapat, vill hon dela med sig av. Genom föreläsningar, konsultationer och handledning hjälper hon myndigheter, företag och privatpersoner att förstå och hitta hjälpmedel och egna strategier för att underlätta vardag och arbetsliv för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Jenny säger:

Jenny allvarlig

 

   

”Teori är bra, men är ibland svårt att omsätta i
den egna vardagen. Forskning, utredningar och
statistik i all ära, men där man mest behöver stöd
är HÄR och NU, i hemmet, i skolan, på jobbet.”

 

Mer om Jenny

Jenny är utbildad IT-pedagog och har arbetat bland annat som säljare, lärarvikarie och assistent. Hon arbetar idag brett som föreläsare, IT-pedagog, expert på kognitiva hjälpmedel och som konsult inom NPF-frågor. Huvudsyftet är att hjälpa och stödja vuxna och barn med diagnoserna ADHD, ADD och Aspergers Syndrom, samt handläggare på verksamheter, myndigheter och skolor runt dessa familjer. Jenny driver flera hemsidor, anordnar egna minikonferenser och diskussionskvällar och arbetar tillsammans med andra. Hon är mycket aktiv på sociala medier och lyfter frågor kring samhällets roll och stöd till personer med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar).

Jenny är engagerad inom föreningen Attention som samlar både personer med NPF och deras anhöriga. Hon är ordförande i Attention Haninge, där hon bland annat deltar hon i projekt där Attention och Kriminalvården samarbetar kring besöksverksamhet hos intagna som utretts och fått diagnosen ADHD.

Kontakt
Du når Jenny på mail kontakt@jennystrom.com

Broschyr i pdf

Du ladda ner och skriva ut broschyr om mig här:
Jenny Ström broschyr 2015