Samarbetspartners

 

Samarbetspartners – Jenny Ström samarbetar framför allt med producenter av kognitiva hjälpmedel, men också med andra företag, organisationer mm inom sektorn neuropsykiatri, barn och ungdomar och arbetsliv.

Mina samarbetspartners tillhandahåller produkter, tjänster mm som jag testar och visar för alla som behöver det. Då kan jag rekommendera och visa dem vid mina föreläsningar eller till de som kommer till mig på konsultationer. Det finns så oerhört många smarta och bra lösningar, det gäller bara att känna till dem.

AbiliaAthena NordicDayCapeErgoNova, I design life, Iris hjälpmedelKomikappMattingMisa, Novista, Somna, Susanne Barkvik, XnXdataVarsam.

 

Abilia

abilia PCS

Abilia jobbar främst med högteknologiska kognitiva hjälpmedel, t ex minnes-, kalender- och tidshjälpmedel. Jag har bl.a. en MemoPlanner och Kvarturet och PCS bildsymboler som jag visar vid föreläsningar och kurser.

 

Athena Nordic

http://www.athenanordic.se/spisec-addon/

BE Yrkesbilder

 

ErgoNova

ErgoNova20150311_171111 20150311_134949  20150311_150823

ErgoNova jobbar främst med återhämtning både fysiskt och mentalt. De har en massagestol för återhämtning och en speciell gungstol som kan ha en avslappnande och lugnande effekt för t ex personer med autism. Jag har ännu inte provat deras produkter, men under sommaren kommer jag och barnen ha denna sköna fotölj hemma i vardagsrummet. Lovar att återkomma med fett blogginlägg om det längre fram!!!

Flexénita

 

Friendy

 

ICAP

ny_logo  
ICAP
  jobbar med högteknologiska hjälpmedel, allt från kameror och fickminnen till läsapparater. Jag ska få prova CapturaTalk – läs- & skrivstöd för Android.

 

Iris Hjälpmedel

Väckarur svensktalande StigUpp med Vibrator Skakis

Iris hjälpmedel har väldigt många olika hjälpmedel, både för kognition och mera fysiska handikapp. Vi har jobbat tillsammans i många år och jag har provat många av de produkter som de säljer, till exempel Milestone, timglas med mera. Under mässan Leva och Fungera 2015 var jag med i deras monter och föreläste.

TimeFlexi är en ny produkt, en variant på timglas, som ännu inte kommit till Sverige. Jag ska få prova den och jag kommer att återkomma om vad jag tycker om den. Det lilla jag sett än så länge, gör att jag är superimponerad, så det ska bli spännande.

 

Jabra

Jabra arbetar med headset och högtalartelefoner både för företag, mobilt, hemmet, sport och musik. Deras produkter är utrustade med det senaste inom ljudteknik och är väldigt intressanta för mig, eftersom många av deras produkter underlättar min vardag, alltså en typ av ”hjälpmedel”. Det här är verkligen välfärdsteknologiska hjälpmedel och det är grejor som inte går av för hackor!

 

Komikapp

logga Komikapp
Komikapp
 var ett av de företag som var bland de första att tillhandahålla produkter till mig. Nu har vi kommit överens om att jag ska prova deras Talande fotoalbum, Lysande Sköldpadda Bluetoothe-högtalare med ljus i, Kineticsand, två olika sorter av bolltäcken: Flexibel och Calm, samt kudden Sjuan som jag provade snabbt och tyckte var så väldigt skön. De fokuserar på upplevelse, saker man berörs av, så det ska bli intressant att prova produkterna.

 

Lundalogik

 

Matting

 

MISA

Misa logo

 

 

Misa erbjuder arbetsinriktad verksamhet för människor med arbetshinder. Deras grundidé är att alla människor kan delta i samhället och arbetslivet med rätt stöd, något om jag verkligen kan skriva under på!

www.misa.se

 

OrdBild

Loga OrdBild 
OrdBild, Uppsala
 är en daglig verksamhet i Uppsala kommun, de tillverkar bildstöd efter beställning. De fokuserar på att göra material med bilder som gör det enklare att förstå saker. Alla är hjälpta av bilder, det går fortare för att förstå saker om det finns en bild med som stöd.

 

Provista Kognition

Provista kognition harprovistalogga (1) ett fibertäcke, ett tyngdtäcke som hjälper många som har problem med sömnen. På mässor och utställningar brukar Emma Ståhl från ProVista erbjuda de som är intresserade att krypa ner under ett täcke och känna vilken skillnad det gör. Själv har jag begärt att få ett fibertäcke via psykiatrin, men eftersom det inte är upphandlat som hjälpmedel i Stockholm ännu, var jag tvungen att be arbetsterapeuten att få det förskrivet ”utanför sortiment”.

Fibertäcke Futura är ett tyngdtäcke och ett sinnesstimulerande kognitivt hjälpmedel. Fibertäcket är unikt för att det är mjukt, det har även följsamma och omslutande egenskaper som ger en känsla av trygghet och lugn. Personer som har svårt att komma till ro kan ha stor nytta av ett tyngdtäcke, både natt- och dagtid. Läs mer om Fibertäcket här.

ReadSpeaker

readspeaker


Ger ditt innehåll en röst! Det vill säga, ReadSpeaker talsätter och läser upp det du skriver på dina webbplatser, mobila applikationer, digitala böcker, material inom e-learning, dokument och mycket mer. Det här handlar om tillgänglighet!

http://www.readspeaker.com/sv/

 

Somna

logga somna
Somna
 har ett annat sorts tyngdtäcke: kedjetäcket. Många med sömnsvårigheter sover betydligt bättre under ett sånt här tungt täcke. Jag har själv provat både täcket och somnakragen.

Produkter:

  • http://www.somna.eu/product/kedjetacket-filt/
  • http://www.somna.eu/product/kedjetacke-barn-trevira-5-kg/

 

Skolfamiljen

 

Summit

Huvudsponsor är summit

Summit är en konferenskedja som har väldigt bra lokaler för konferenser och möten. De säger själva: Där det ovanliga hör till vanligheterna! Vi har förklarat krig mot slentrianmässiga, landstingstråkiga, one-size-fits-all möten och konferenser och events. Det ska vara inspirerande och kul att mötas, och det ska ge resultat. Läs mer om Summit här.

 

Webit Today

 

WestreamU

WestreamU-logo-gb-300x300

 

Westreamu AB – Livesändning av dina event som snygg, levande och engagerande webbtv till ett tillgängligt pris. 

XnXdata

 

yeh yeh coach & konsult

Ylva Ekdahl coachar ledare som har medarbetare med neuropsykiatriska funktionshinder. Hon arbetar också som personligt biträde till Jenny Ström.

 

Varsam