Kategoriarkiv: Social Media

Idag har jag polisanmält ett troll!

Att polisanmäla någon är inte roligt, men idag har jag faktiskt polisanmält en person och för att alla ska förstå vad det handlar om vill jag berätta att jag fått ett ”troll” efter mig.

Jag har valt att inte skriva om allt som hänt då det tyvärr inte bara är jag som är utsatt.

Varför skriver jag då detta inlägg?

Jag är väldigt aktiv på nätet och också en offentlig person och känner därför att det är viktigt för mina vänner och nätverkskontakter i bl.a. sociala medier att känna till vad som pågår.

Egentligen handlar det inte om ett ”äkta” nät-troll, eftersom hen gjort enormt mycket mer!

Allt dokumenteras och händelserna är polisanmälda!

Läs gärna: Vad är brottsligt? på IIS (Internetstiftelsen i Sverige)

Hen försöker bland annat skriva dumheter på mina webbsidor och på Facebook, och kontaktar även personer i min omgivning.
Jag är inte intresserad av att diskutera eller försöka bemöta det. Jag rekommenderar även dig att låta bli att gå in i diskussioner med hen, det kommer inte att leda till någonting.

Om du ser något på mina sidor eller kommentarer om mig på andra ställen som är otrevliga, inte verkar vettiga och som kanske är på eller över gränsen för förtal: så här gärna av er till mig. Jag ska göra vad jag kan för att ta bort det.

Kom ihåg det gamla talesättet: ”Om något låter för bra eller för dumt för att vara sant, så är det förmodligen det.”

Jag ber om ursäkt om detta påverkar dig och tackar på förhand för hjälp med att göra mig medveten om saker som sprids! /Jenny

polisanmält troll

Ett internet-troll är någon som beskrivs så här på Wikipedia: en person som skriver på sociala media och internet i syfte att provocera fram känslomässiga svar, gräl eller utdragna ofruktbara diskussioner som inte leder någon vart.

Många bäckar små, kan du bidra?

Flera gånger varje vecka kontaktar någon mig personligen och ber mig om råd och hjälp antingen via mail, Facebook, Twitter, MSN eller telefon. Jag har försökt att återkomma till de flesta, nästan uteslutande på ideell basis under 8 år!

Tänk om alla som uppskattat mitt stöd, kunde avvara 100 kr för att nu stödja mig så att jag kan åka till Almedalen och påverka politikerna rejält.

Klicka här för att ge ett bidrag!

Jag skulle bli JÄTTEGLAD!

Det är många som inte har PayPal-konto och tycker det är lite knepigt att betala till FoundedByMe. Sätt in pengarna på mitt personkonto på Nordea 3300 70 05 21 0229 så skickar jag pengarna till projektet på FoundedByMe.

”Jag kommer att deltaga på Almedalsveckan, samt bevaka och dela med mig av tankar i bl.a. olika sociala medier. Det här känns viktigt för mig, då jag brinner för unga som bl.a. far illa pga felaktigt bemötande/okunskap i t.ex. grundskolan, psykiatrin, socialtjänst, arbetsförmedling osv.

Jag har ingen personlig vinst i detta, utan det är främst till nytta i många av de sammanhang där jag är aktiv, såsom t ex Intressepolitisk talesman för Attention Stockholms län, ambassadör i Hjärnkoll (som är ett Regeringsuppdrag) och mycket annat.

Pengarna kommer oavkortat att gå till båtresor, enkelt boende och mat för mig och en assistent som hjälper mig praktiskt när mina förmågor inte räcker till. Tar tacksamt emot tips om bekvämare boende!

Ditt bidrag är ett stöd för alla ungdomar och unga vuxna som i allt för stor utsträckning mår dåligt och aldrig får en ärlig chans på arbetsmarknaden!

Attention Haninge och Attentions Stockholms län bidrar till resa och omkostnader för mig, MEN, jag behöver ha med mig en stödperson när mina förmågor inte räcker till. T.ex. för att hitta rätt, sammanfatta intryck, dokumentera alla kontakter som knyts och uppföljning av det. Så de pengar som jag ber om är till största delen för att täcka dessa kostnader!”

SVT – Mot alla odds

”Mot alla odds”, ska bli spännande att se om SVT tog tills sig det som kom fram i höstas på den årliga samverkansdagen mellan Handikappförbunden och public service-bolagen

Se ett sammandrag på UR Play

 

”Public service har ett särskilt uppdrag när det gäller personer med funktionsnedsättning. Men hur väl lever programbolagen upp till de krav som ställs? Och vilka gemensamma mål finns det att sträva mot?

I ett sammandrag från den årliga samverkansdagen mellan Handikappförbunden och public service-bolagen, år 2012 under temat ”Barn, unga och normalitet”, får vi ta del av diskussionen kring dessa och andra frågor. Inspelen från dagens två huvudtalare, professor Gunilla Jarlbro och teknologie doktor Per-Olov Hedvall, presenteras i sin helhet. Övriga talare och de efterföljande samtalen visas i starkt förkortad version. Medverkande: Anders Ekbom (UR), Anna Karin Wyatt (Unga Hörselskadade), Christofer Bustad (SR), Erik Fichtelius (UR), Eva Hedberg (Dyslexiförbundet), Fredrik Jonsson (Riksorganisationen Unga Synskadade), Gunilla Jarlbro (Lunds universitet), Hasse Wessman (SR) Jenny Ström, Jesper Tottie Riksförbundet FUB, Karin Forsell (Svt), Kenneth Ritzén, Kristina Colliander (Svt), Matz Lundin (UR), Micke Olsson (UR), Per-Olof Hedvall (Certec, Lunds tekniska högskola), Peter Nyrén (Svt), Tobias Holmberg (Förbundet Unga Rörelsehindrade)”

 

UNICEF satsar på barn i Sverige!

Mitt liv som barn! En dokumentär om socialt utanförskap i Sverige

Jag blev i augusti kontaktad ett filmproduktionsbolag, de hade sett mig på TV-4 nyheterna när jag bl.a. pratade om min son.

De ska göra en dokumentär kortfilm om barn i olika typer av utanförskap i Sverige. Projektet är på uppdrag av Unicef Sverige och ska främst ska användas för att påverka politiker.

De ville att min 9-åriga son med AD/HD och Asperger syndrom berättar om hur han kan känna utanförskap och hur han tror att det skulle kunna förebyggas

Som förälder ställs man inför många frågor innan man säger ja till att exponera sitt barn i media, senast för två veckor sen sa jag nej till Rapport.

Men UNICEF känns speciellt, dessutom ville han själv och vi kan hoppa av ända fram tills det är klart! Jag ringde även några för mig viktiga personer för att fråga om råd innan jag tog beslutet att säga ja.

De kom redan veckan efter och filmade min son.
Han filmades, svarade på frågor och kom med så kloka jämförelser  i TRE timmar!
För vilken 9-åring som helst är det en enormt prestation, har man dessutom AD/HD så är det WOW!
De har varit hemma hos oss ytterliggare en gång och både Imre och jag har godkänt det färdiga klippet!
Imorgon tisdag ska Imre och jag gå på premiären av dokumentärfilmen på Rigoletto i Stockholm!
JAG ÄR SÅ STOLT!
Han en superhjälte i min ögon!

UNICEF Sverige arbetar för följande förändringar i Sverige:

• Att barns rätt till delaktighet i frågor kring socialt utanförskap ska tillämpas bättre
Barn som lever i socialt utanförskap måste få ge sina perspektiv på socialt utanförskap och vägar till delaktighet. Detta måste bli ett verkligt inslag i beslutsprocesser kring barn.

• Ökad kunskap kring socialt utanförskap hos beslutsfattare
Kunskaperna om socialt utanförskap sett ur ett helhetsperspektiv måste ökas hos beslutsfattare.

• Att regeringen tar fram en strategi som visar att de tar ett helhetsgrepp kring socialt utanförskap
Socialt utanförskap är en mångdimensionell fråga som kräver mångdimensionella insatser och samarbete mellan bl.a. skola, socialtjänst och barnhälsovård.

• Att regeringen tar ett ökat centralt uppföljningsansvar för att tillgodose alla barns rätt till kvalitativ utbildning oavsett boendekommun eller bakgrund
Av alla skyddsfaktorer man känner till är utbildning en av de allra viktigaste (5). För många barn utgör ett skolmisslyckande början på en livslång resa in i utanförskap. Det är inte acceptabelt att tillgången till kvalitativ utbildning ser så väldigt olika ut för olika barn i Sverige.

 

Mingla med media!

Idag bär det av till Tekniska museet för att interagera med över 100 personer från Sveriges Radio, SVT, UR och Handikappförbunden hela dagen 🙂

Sen ikväll bär det av mot Luleå och Attentions ordförandekonferens!

Sannerligen intressanta dagar jag har framför mig 🙂 

Hur tidningarnas rubriker förändrar min vardag några veckor/månader framöver.(tack så lite)

Visserligen var skalvet stort, enligt Svenska mått, men inte i proportion till rubrikerna. Om ni bara visste hur mycket tid jag senaste halvåret lagt på att förklara (läs ”lugna ner”) för min 7-åring om vulkanutbrott, jordbävningar, meteoriter mm.
Jordgloben här hemma har blivit flitigt använd, tektoniska plattor studerade och samtalen på sängkanten om kvällarna hade precis avtagit i frekvens.
Ja, nu vet ni hur mina (och hans storasyskons) kvällar ser ut ett tag framöver (hur gör man en smiley som ler ironiskt?)

Facebook – Social plugins

Vill göra andra uppmärksamma på Facebooks nya plugins. Sätt dig in i vad det innebär, nedan finns några instressanta länkar. Om du vill ändra dina inställningar så tror jag att man gör det under ”Konto – Applikationsinställningar – Med ytterligare rättigheter” Där finns applikationen Utvecklare, redigera den om du vill ändra något.
Själv tror jag att det finns både för och nackdelar med detta, men gillar inte att den utan ett aktivt val från min sida aktiverats av Facebook.

Facebook Developers Social plugins En ny social Metaweb – Strandh.DigitalPR Håller Facebook på att bli internet, del 2 – Björn Mellstrand “Det är en revolution – fattar ni det?“

Tillgänglighet – SAS är grymma

Vi påstår att vi lever i ett informationssamhälle, jag tycker inte att det stämmer!

Tänk alla utmaningar vi mött senaste tiden, t.ex. snökaos och vulkanutbrott.

De har gjort många medvetna om att det är egentligen inte vädrets nycker som gör oss arga, det är bristen på information felaktig information och information som meddelas via fel kanaler som gör oss frustrerade, skitförbannade och bittra.

Jag sitter på en konferens just nu, så jag nöjer mig med att kort ge SAS Scandinavian Airlines utnämningen som Sam/Fram-tida Hjälte. Deras sätt att bemöta sina kunder är unikt och bör efterföljas av andra företag och myndigheter. Klicka på bilden för större bild!