Kategoriarkiv: SVT

SVT – Mot alla odds

”Mot alla odds”, ska bli spännande att se om SVT tog tills sig det som kom fram i höstas på den årliga samverkansdagen mellan Handikappförbunden och public service-bolagen

Se ett sammandrag på UR Play

 

”Public service har ett särskilt uppdrag när det gäller personer med funktionsnedsättning. Men hur väl lever programbolagen upp till de krav som ställs? Och vilka gemensamma mål finns det att sträva mot?

I ett sammandrag från den årliga samverkansdagen mellan Handikappförbunden och public service-bolagen, år 2012 under temat ”Barn, unga och normalitet”, får vi ta del av diskussionen kring dessa och andra frågor. Inspelen från dagens två huvudtalare, professor Gunilla Jarlbro och teknologie doktor Per-Olov Hedvall, presenteras i sin helhet. Övriga talare och de efterföljande samtalen visas i starkt förkortad version. Medverkande: Anders Ekbom (UR), Anna Karin Wyatt (Unga Hörselskadade), Christofer Bustad (SR), Erik Fichtelius (UR), Eva Hedberg (Dyslexiförbundet), Fredrik Jonsson (Riksorganisationen Unga Synskadade), Gunilla Jarlbro (Lunds universitet), Hasse Wessman (SR) Jenny Ström, Jesper Tottie Riksförbundet FUB, Karin Forsell (Svt), Kenneth Ritzén, Kristina Colliander (Svt), Matz Lundin (UR), Micke Olsson (UR), Per-Olof Hedvall (Certec, Lunds tekniska högskola), Peter Nyrén (Svt), Tobias Holmberg (Förbundet Unga Rörelsehindrade)”

 

Mingla med media!

Idag bär det av till Tekniska museet för att interagera med över 100 personer från Sveriges Radio, SVT, UR och Handikappförbunden hela dagen 🙂

Sen ikväll bär det av mot Luleå och Attentions ordförandekonferens!

Sannerligen intressanta dagar jag har framför mig 🙂 

Om Skolinspektionen och ADHD-Center i TV/radio!

TV4-nyheterna ikväll

P4 Radio Stockholm

Vill tipsa om att jag är med i TV4-nyheterna ikväll angående att anmälningarna till Skolinspektionen har ökat, i synnerhet när det gäller barn med särskilda behov. Enligt reportern så planerar de för att sända det både kl. 19.00 och 22.00 Dessutom blev jag intervjuad av P4 Radio Stockholm, som uppmärksammar att antalet personer som söker stöd av ADHD-center i Stockholm nästan har fördubblats på tre år. Detta sänds troligen på måndag i Stockholmsnytt. Tydligen kommer det att sändas två versioner, ett kortare inslag som sänds varje halvtimme med start kl.06:30 och om jag förstått det rätt så kommer ett längre inslag senare under dagen.

Båda inslagen kommer att finnas i efterhand på tv4play.se och sverigesradio.se

Jag kommer att uppdatera och länka här och på min Facebook-sida vartefter jag får mer information!
Vet att jag borde publicera på en mängd andra ställen, men jag hinner inte!

Vänligen

Jenny Ström

Vabba, Vobba, Sebba

Intressant med debatten om det är OK att svara på t.ex. mail, samtal, Facebook, Twitter mm om man är hemma för vård av barn (vab) SVT

Som egen (enskild) företagare är jag nog inte ensam om att vara verksam inom områden som berör mig som person. Hur gör jag då?

Olika exempel:
  • Om rektorn på ett barns skola ringer, så vet jag inte om de vill boka utbildning eller prata om mitt barn eller min roll som representant i Föräldrarådet.
    Ska jag svara: –  Jasså, ringer du angående annat än mitt barn, tyvärr kan jag inte prata med dig idag efter som jag vabbar, kan vi höras en annan dag?
  • Försäkringskassan/Arbetsförmedlingen söker kontakt via mail och ber mig ringa.
    Jag ringer upp och inser att de inte vill prata om vab utan om föreläsningen/utbildningen som jag ska hålla nästa vecka.
    – Tyvärr kan jag inte  bekräfta eller svara på frågor idag, kan jag ringa tillbaka när mitt barn inte har feber och ont i halsen längre?

Hur ser mina rättighet ut när jag har semester? (Sebba)
Ärligt talat, jag känner nog ingen enskild företagare som vågar låta bli att svara på samtal/mail och annat i mer än en vecka.