Kategoriarkiv: Uppdragsgivare

Föreläsningsturné i Uddevalla/Trollhättan

Föreläsningsturné – ett riktigt roligt ord att få använda. Det är föreningen Attention Uddevalla med omnejd i samarbete med flera andra som vill att många ska få möjlighet att höra mer om NPF och anordnar tre olika föreläsningar där jag är med. Eller som de själva skriver i sitt nyhetsbrev: ”Vi fortsätter arbeta för att våra medlemmar ska kunna träffas, att samhället och vi själva får ökad kunskap om NPF samt att påverka våra beslutsfattare och verksamhetschefer runt om att ta bra beslut i frågor som rör NPF och de möjligheter till stöd som våra medlemmar kan få!”

DSCF3361

Föreläsningsturné

Det är i samband med Psykatrins dag som det hålls en heldag med temat:  Neurospykiatri och
brukarinflytande. Första föreläsningsdagen är på torsdag den 13/11 i Uddevalla och nästa på fredag den 14/11 i Trollhättan. Jag medverkar också på ett medlemsmöte på Anhörigcentrum i Uddevalla på lördagen den 15/11. Tre föreläsningar på tre dagar – nog är det en föreläsningsturné!

Jag har också passat på att boka in några nätverksmöten när jag ändå befinner mig på Sveriges framsida.

 

”Strategier i vardagen – helhetssyn på vad som faktiskt fungerar”

program_framsida

Föreläsning med Jenny Ström från konferensen Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar – Hållbart liv och arbetsliv i praktiken. Arrangör: Centrum för kunskapsutveckling CKU

Jenny Ström är IT-pedagog och intressepolitisk talesman för Attention i Stockholms län, hon driver företaget Villa Vital. Jenny fick i vuxen ålder diagnoserna ADHD och Asperger syndrom och har 3 barn mellan 10 och 22 år med liknande egenskaper.

  • Hur ser vardagen ut för mig och mina barn?
  • Hur företagandet påverkas av mina diagnoser – hur jag lyckats!
  • Vilka insatser har varit avgörande för mig?
  • Rätt stöd, inte alltid detsamma som mer resurser
  • Vikten av självinsikt
  • Tips på välfärdteknologiska hjälpmedel som hjälper mig och varför dessa fungera bättre än det som ofta erbjuds
  • Frågor och diskussion

Här kan du ta del av Powerpoint-presentationen!

Mingla med media!

Idag bär det av till Tekniska museet för att interagera med över 100 personer från Sveriges Radio, SVT, UR och Handikappförbunden hela dagen 🙂

Sen ikväll bär det av mot Luleå och Attentions ordförandekonferens!

Sannerligen intressanta dagar jag har framför mig 🙂 

PTS innovationstävling – Begriplighet och interaktion

Jisses, känner mig verkligen hedrad, jag är tillfrågad om jag vill sitta med i Expertrådet för Post- och Telestyrelsens (PTS) innovationstävling – Begriplighet och interaktion

Visserligen innebär det att jag inte själv kan vara med och tävla, men det kommer fler tävlingar 🙂

Jag ser verkligen fram emot att ta del av alla bidrag, tydligen sker Expertrådets urvalsprocess ungefär som på Draknästet 🙂

”Den 4 maj startade PTS en ny tävling inom Innovation för alla. De vinnande projekten har möjlighet att få upp till cirka 1 850 000 kronor.”

”Temat denna gång är Begriplighet och interaktion – kommunikationslösningar för personer med kognitiva funktionsnedsättningar.”

”PTS söker i denna tävling projektförslag som kan öka den digitala delaktigheten för personer med någon typ av kognitiv nedsättning. Ansök senast 13 juni. En förutsättning är att sökanden har en F-skattsedel.”

”Begreppet kognition kommer från det latinska ordet ”cognoscere”, som betyder att lära. En kognitiv nedsättning kan yttra sig på många sätt. Man kan ha svårt att planera, minnesproblem, koncentrationssvårigheter eller brister i språkförståelsen.”

Riksförbundet Attention startar egen blogg

Jag känner mig hedrad då jag är ombedd att av Riksförbundet Attention att starta deras blogg.

Riksförbundet Attention's logga

De vill att jag bloggar ur ett personligt perspektiv, högt som lågt.

Jag kommer därför att blogga om allt från hur min dag varit, till ett hjälpmedel jag rekommenderar eller analyserar,  vidare till att kommentera sånt som är aktuellt i andra media, som artiklar i  Aftonbladet till någons personliga blogg!

Välkommen att kika in!

Kognus

Fördjupningskurser – Utvecklingsstörning och autism – Kursprogram

Vardagsstrategier

Jenny Ström, IT-pedagog, hjälpmedelskonsulent

http://www.kognus.se/index.php/genomfoerda-kurser/21-foerdjupningskurser-utvecklingsstoerning-och-autism-kursprogram.html