Kategoriarkiv: workshop

Lyckad Minikonferens om adhd, missbruk och kriminalitet

Tatja Hirvikoski, föreläser

Tatja Hirvikoski talar om män med ADHD inom LVM-vård.

Ännu en minikonferens där samhörighet och skratt samspelade med viktiga insikter och problemställningar. Det är en viss sorts magi som skapas när vi, alla olika individer, nätverkar och delar med oss av våra perspektiv på samhället vi lever och verkar i. Tack för att ni tror på mitt koncept och är med och påverkar.  Stort tack för att ni bidrog till att göra  ”Minikonferens ADHD, missbruk och kriminalitet” till en fantastisk kväll!

Vi hade behövt dubbelt så mycket tid, så jag överväger faktiskt att ha en del 2 på detta tema, jag återkommer om det blir aktuellt!

En stort varm kram till Novista och ErgoNova, huvudsponsorerna till minikonferensen samt till Marko O Benno Catering & Event för den goda maten. Tack till Magnus Karlberg och Pål Burman (med Pål Strong Band) för de ljuva tonerna. Jag vill även passa på att rikta ett tack till Annika Brar som bidrog med sin mycket läsvärda, bok ”Från busfrö till brottsling”.
Tre lyckliga vinnare fick varsin, själv fick jag en signerad :)

Nya insikter och relevanta röster!

Tatja Hirvikoski, FoU-chef Habilitering & Hälsa, Stockholm, redogjorde för behoven kring och tillgången till ADHD-behandling. Hon belyste de stora utmaningar substansberoende personer med ADHD tacklas med i mötet med tvångsvården och hur viktig forskningen är inom området. Anpassning av vårdinsatser utifrån den unika individen och behovet av lika möjligheter till vård är några punkter som behandlades.

Lennart Tholén delar med sig av sina insikter.

Lennart Tholén delar med sig av sina insikter

Stort tack till Mikael Malmberg, socialpedagog, som redogjorde för den mycket viktiga insats som görs av EASAS. Även inspirerande att höra Lennart Tholéns, fil. mag. pedagogik & fil. kand. psykologi, personliga insikter om hur viktigt det är att motverka återfall genom att ge intagna ökade utbildningsmöjligheter. Detta är viktiga frågor som jag och Lennart arbetar tillsammans med i projektet Fångombudsmannen

Detta bildspel kräver JavaScript.

Har du förslag på vad kommande minikonferenser ska kretsa kring? Eller kanske har du ett ämne du gärna vill prata om? Tips, kommentarer och feedback mottages tacksamt!

Skrivet av Anders Aldén redaktör Järna Kommunikation på uppdrag av och tillsammans med Jenny Ström.

Minikonferens ADHD, missbruk och kriminalitet

Ni har väl inte missat att det snart är dags för nästa minikonferens?

Klicka här för uppdaterad information om Minikonferensen om ADHD, missbruk och kriminalitet
den 21 feb  och uppdaterad deltagarlista 

Den 21 februari är det dags för minikonferens med fokus på ”ADHD, missbruk och kriminalitet”Ett ämne som är mycket angeläget eftersom det föreligger en högre risk för personer med ADHD att tidigt i livet hamna i utanförskap.

Bl.a. kommer Ing-Marie Wieselgren, Tatja Hirvikoskii, Emma Ståhl, Jörgen Andersén, Lennart Tholén, Peter Söderlund, Susanne Barkvik

Ett fåtal platser finns kvar! Läs mer och anmäl dig.

Minikonferens Perception och kognition 2016 Foto: Michael MacLaine

 

 

 

 

 

 

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Skrivet av Anders Aldén redaktör Järna Kommunikation på uppdrag av och tillsammans med Jenny Ström.

 

Välfärdsteknologi – nyckeln till arbetsmarknaden?

På uppdrag av Nordens Välfärdscenter deltar jag idag i en workshop på ”Norske Arbeidsdepartementet” hur nya tekniska lösningar kan integrera personer med funktionshinder i arbete och utbildning. Jag sitter med både som ”brukare” och expert!

Välfärdsteknologi – nyckeln till arbetsmarknaden?

Nordiskt seminarium om hur nya tekniska lösningar kan integrera personer med funktionshinder i arbete och utbildning. Användningen av välfärdsteknik erbjuder nya sätt att inkludera personer med funktionsnedsättning på arbetsmarknaden. Mot denna bakgrund, ordnar Arbeidsdepartementet i Norge i samarbete med Nordens välfärdscenter en workshop i Oslo den 10 April 2013.

Workshopen kommer att fokusera på nya tekniska möjligheter och syftar till att öka förståelsen och kunskapen om sådan välfärd teknik och verktyg för att inkludera, och fortsätter att personer med funktionshinder i sysselsättning och utbildning. Deltagarna i workshopen förväntas aktivt delta och bidra på innehållet i ett ny nordisk initiativ presenteras vid seminariet avslutades.

Målgruppen är viktiga nordiska aktörer inom området, som representerar både affärs- och utbildning, arbetsliv samarbetspartners och myndigheter, forskare, experter och andra ansvariga och praktiker inom området.

Moderator: Carl Älfvåg, General Handisam, Sverige

PROGRAM

Resultaten från workshopen presenterade dagen efter den 11: e April, vid en konferens om välfärd teknik, anordnat av svenska ingenjörer, Engineering Society i Danmark (IDA) och den norska Engineering och teknik ramen (NITO) med stöd från Arbeidsdepartementet i Norge.
Se http://www.nito.no/velferd2013 för program och registrering för NITO konferens.

 

Länkar:

Välfärdsteknologi – nyckeln till arbetsmarknaden?

Programmet

Arbeidsdepartementet